Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kollage

-"Kanterna gulnar"
Sade du med munnen full av kex.
Du hade slitna jeans och trasiga converse.

-"Vem är du att dömma" tänkte jag.

Det var säkert eftermiddag, jag hade sovit för länge igen.

Ingen hemma.
Jo, Katten.

-"Ska du inte byta ut fotona snart endå?"
fortsatte du efter att du hade svalt de sista smulorna och börjat snurra runt runt på stolen.

-"jamenar, du har väl några nyare nu. Med tanke på ditt nya liv och allt."

-"nya liv?"

-"ja, flickvän och allt."

-"äh, jag gillar mitt kollage, det får mig att minnas.
Förresten fotar jag inte mer" fortsatte jag.

-"Det går liksom inte, inte samma ljus längre. Allt har en annan färg."

-"Och jag har inget nytt liv, Jag är samma" sade jag surt och satte mig ner på sängen.

-"ja, men kanterna gulnar" log du och satte ner dina converse i golvet.




Prosa (Prosapoesi) av Jazz Baronen
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-25 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jazz Baronen
Jazz Baronen