Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en enda människa kan förstöra trevnad och gemenskap


JAG SLUTAR ALDRIG FÖRUNDRAS

Jag slutar aldrig att förundras
över människor och deras beteenden

Nyfiken som du är, du som har
din lägenhet under min, pratar
om människor gör du fast du
inte vet någonting om dem du
pratar om

Jag kan tänka mig hur din tunga
och mun går varm, när du pratar
om mig, för det förstår och anar
jag att du gör

En man var hos mig, såg hur det
bakom din gardin fladdrade, när
vi gick ut för att åka till vackra
platser jag ville visa honom

Den dag vi packade våra bilar, för
att åka hem till honom, visste din
nyfikenhet inte några gränser

Min vän hjälpte mig bära min väska
nedför trapporna, när vi kom ut såg
vi dig med stora steg gå från vår
parkering

Kände inom mig nu har du varit
kikat in genom fönstren i bilarna
för att få en aning om vart vår
färd skulle gå

Nu har jag varit hemma drygt en
vecka, hejat på dig har jag gjort
men annars har jag undvikit dig

Så i går visade du mig ditt beteende
det var både barnsligt och dumt

I bersån satt dom två damerna
som brukar sitta där, stannade
pratade en stund med dom, när
jag kom från min promenad

Ut ur vår port kom du, stirrande
på oss,en av de andra som bor
i vårt område kom gående, på
väg till soprummet

Hörde du ropade på henne, hon
stannade och pratade med dig

Jag på väg in till mig, ni står framför
porten och pratar, hon säger hej till
mig, jag säger hej men du min granne
vänder mig ryggen, visar med ditt
beteende vem du verkligen är

Senare på dagen jag på väg att
gratta min son, ni är många som
både står och sitter ute på gården
alla svarar på mitt hej, när jag går
förbi, utom du som vänder demonstativt
ryggen mot mig

När jag sen kommer hem, sitter du
och en granne på bänken, inom mig
känner jag nu ska jag stanna säga
några ord

Stannar när jag kommer fram till bänken
där ni sitter,nu hinner du inte undan, men
inte ett ord du säger, men vi pratar en
stund jag och din grannae

Dina svarta stickande ögon är gräsliga
att se, vad jag vet har jag inte gjort
dig någonting, utom att inte berätta för
dig vem som var hos mig, och vart
vi sedan åkte

Du ska veta du som under mig bor
mitt liv är mitt och att berätta allt för
dig vad som händer och sker, tänker
jag inte göra

Jag är myndig vuxen ,har äntligen
funnit lyckan och kärleken, den vill jag
inte dela med dig, gör jag det kommer
det snart att bli en höna av en liten
fjäder

anits 1 augusti 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-01 11:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det där har med avund att göra.
Vissa tål inte att man är lycklig.
Det säger mest om dem.
Militant front mot sådana människor!
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP