Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så skönt så idylliskt att färdas utmed smålugna vägar


MELLAN SKOG OCH ÄNG

Vägen är liten smal, med många kurvor
naturen är underbar,små skogspartier
så öppnar sig landskapet, mot åkrar
och ängar

På åkrarna vajar havre och korn, inte
ännu moget för att skördas,på ängarna
går kor och får och betar, rena idyllen
är det att färdas efter just denna väg

En hund ser jag sittandes på en trappa
till ett stort vackert hus, den sitter alldeles
stilla vaktar säkert huset och gården

Lite längre fram går hönsen och sprätter
i sin hage,att åka efter dessa småvägar
syns för mig både lugnare och trevligare

När jag kommit lite längre på min färd
får jag se vatten, en liten sjö ligger
nära vägen

Ser en eka ute på sjön, någon är ute
och ror, ser två stycken som sitter i den

Uppför backen så plötsligt är den där
den större vägen

En liten bit efter den så får jag svänga
av de, återigen är jag på en liten väg
kör över en bro, så en tvär kurva och
uppför backen

Skog på bägge sidor om vägen, så
dyker det upp huset, huset dit jag
är på väg, där mina två glädjespridare
och solstrålar bor

anits 1 augusti 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-01 20:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En fin liten reseskildring med mycket fin bild till.
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP