Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så skönt att i stillhet få möta en ny dag


I STILLHET FÅ MÖTA DEN NYA DAGEN

En ny morgon har han givit mig
en morgon som är svalare, luften
är skönare inte så fuktig längre

Tyst och stilla är morgonen
en morgon som ger tid till
eftertanke och stillhet

Ute hörs svalorna när dom
dyker efter insekter, måsarna
och deras skrin har jag inte hört
på länge

En stund på balkongen med en
kopp kaffe i min hand, som alltid
är det en skön känsla att ha kunna
få njuta av morgonen och ta in
alla dofter som naturen ger

Innan livet utanför börjar brusa
få en stund i stillhet, bara få vara
är så underbart skönt

Lyfter blicken mot himmlen, idag
är den något mulen, men jag kan
ana lite blått mellan dom grå
molnen

Dom blånande bergen syns långt
borta i fjärran, det börjar kännas
kallt om mina bara fötter och ben
där jag står och hälsar den nya
dagen välkommen

Jag stänger dörren och går in
nu kan min dag börja, en dag
där jag ska åka till mina två
solstrålar vara hos dom och
sova där

anits 2 augusti




Fri vers av anits VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-02 09:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En underbar dikt om den stora glädjen i det lilla
2008-08-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP