Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det regnar stilla och fint


ETT STILLA REGN

Ett stilla regn faller utanför mitt fönster
på andra sidan vägen går nu två hästar

De står vid stängslet ser som de mår
bra, i våras fanns bara en häst, nu har
den ljust bruna vackra hästen fått sällskap

Så rofyllt det känns att se dom stå där
tittande opp efter vägen, dom såg säkert
åt vilket håll deras skötare och ägare gick

Regnet faller som små silverdroppar ner
på mig där jag står på balkongen, luften
känns skön ett litet barn springer runt
med ett paraply uppspänt, hoppar och
skrattar

Det har bildats små vattenpölar, det är
i dom barnet hoppar omkring, någon ropar
barnet svarar springer nedför backen

Snart är han tillbaka igen, det är en pojke
jag ser det nu, när han kommer tillbaka
och har satt stövlar på sina fötter

Jag går in det är dags för mig att plocka
ihop det jag behöver ha med mig, nu
när jag snart ska åka till mina underbara
små glädjespridare

anits 2 augusti 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-02 14:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Så efter regn kommer två små solsken, kan man säga.
2008-08-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP