Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
väderomslag känns inte bra när värken då sätter fart


EN NY DAG - EN NY MORGON

En ny dag,en ny morgon efter en natt
där värken satt sina spår nu när dagen
börjar få liv

Trött trött vill ingenting, orkar ingenting
allt känns hopplöst

I dag har jag tvättstugan, det är bara att
försöka ta sig dit, skönt är det att jag igår
kväll plockade ihop min tvätt

Stegen nedför trappan känns tunga, mycket
tunga men med vilja går det

Ute är det grått och mulet, regnet har upphört
blåsten avtagit, termometern visar att det bara
är fjorton grader utomhus, inne i min lägenhet
visar termotern tjugosex grader, värmen verkar
stanna kvar i huset, i dag känns det skönt med
värmen inomhus

Ute på balkongen ger mig växternas färger
glädje, underbart skönt dom lyser upp i allt
det grå som den här dagen för med sig

Plötsligt ljusnar det, en liten flik blå himmel
ser jag, så känner jag och ser solen, den
värmer så gott

Glädjen över solen,ljuset, värmen och den
blå himmlen vara inte länge, stora svarta
moln tornar upp sig långt där borta i fjärran

Jag går in från balkongen, lämnar dörren
lite på glänt,vill få in lite av den friska luften
som får mig att vakna, känna syret som gör
att jag mår bättre

anits 5 augusti 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-05 09:54



Bookmark and Share


  Emilia Berg
En ljuvlig dag förrutom värken i kroppen, härligt flyt på dikten. Tänk vad solen sätter sina spår.
2008-08-05

  Maria T
Fin skildring av en jobbig morgon.
2008-08-05

  Larz Gustafsson VIP
Det är desa ljusglimtar man så väl behöver.
2008-08-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP