Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är Heroin

Du är Vacker
som ciggarettrök i solsken
en vindstilla dag
betraktad av salongsberusade ögon

Du är Skönhet
likt smörblommorna som växer
där trottoaren möter betongväggen
trampad på av fyllesvin
men Du växer ändå

Du är Heroin
och mina armveck är infekterade

Men jag kan inte sluta




Fri vers av Furious Stylez
Läst 979 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2008-08-05 22:51



Bookmark and Share


  Mackan
Den är enkel men så oerhört vacker
du leker med ord som bildar realitet

2023-09-23

    MayaN
Den var Sann och bra, Läs gärna min ( Den svarta sanningen )
2009-02-13

  Desert dust
jag gillar den här :)

speciellt första stycket, och det där med fyllesvinen. enkelt. vackert.

bra
2009-02-01

  Slagord
Bästa text jag läst den här sommarn!
2008-08-13

  Kalle.O
Lysande!!
2008-08-07

  Mats Henricson
G R Y M T !!!!!!!!!!!!!
2008-08-07

    Lars Gullberg
grattis till placeringen

Dikten är *****

//Lars
2008-08-07

    Lars Gullberg
många av mina polare dog av heroinet ute i Rågsved på sjutti-åtti-talet, dog en och en som flugor.

// Jag är ledsen för det//

*Lars*
2008-08-07

  Paraply
oj. minst sagt fenomenalt. jag känner mig för en gångs skull träffad av poesi på den här hemsidan, andlöst, rätt i magen.
2008-08-07

    ej medlem längre
Mycket vackert!
2008-08-07

  Claes Eliasson
vackert! jag tror jag förstår känslan du vill förmedla med heroin raden... gött!
2008-08-06

    Teddy
Jag kan inte se det vackra med heroin. Varken som metafor eller it. Jag gillar inte när droger romantiseras som något att lägga under kudden en blåsig natt. Känner ni Janne?..Känner ni inte Janne?..han den där klotögda gubben i hörnet på storgatan i en stad alldeles i närheten..han kan heroin. han kan det mesta. han blåste sin dotter för en sil. bland annat. Det finns inget skönt med heroin. Jag skulle bli förolämpad om jag blev jämförd med det i en dikt.

Hrm. Ursäkta.

Annars är jag med. Smörblommor är sköna.
2008-08-05

  Mäkitalo
fint!
2008-08-05

  Rude Billy
Det hhär var bra!
2008-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Furious Stylez