Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ska vi respektera de äldre?


Respekt för något man är

det tror jag inte alls på

däremot tror jag på

respekt för människan

beroende på vad du gör

och detta vare sig

du är ung eller gammal




Övriga genrer av Lejonhjärtas poesi
Läst 407 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2008-08-05 23:15



Bookmark and Share


  aol
sant så kloka ord bravo
2008-08-15

  friheten
Ja, så är det.
2008-08-12

  Blåbäret
Kan inte mer än att instämma.
2008-08-12

  Nasrin
Att respektera andra är en förutsättning för mänsklighet!
vackert skrivet!!!!
2008-08-09

  berxper
Det är viktigt att visa varandra respekt.
Ödmjukhet och respekt går hand i hand.

...både ung som gammal är likvärdiga...
Det ena utesluter inte det andra!
2008-08-08

    Lindizz
Respekt för människan, så bra skrivet.
2008-08-06

  Lyckohäxan Enediel
Så rätt o bra skrivet det här!
Även om jag som barn blev lärd att alla som var äldre än mig själv skulle respekteras så vet jag ju idag att det inte är i åren som respekten ska finnas. Det sitter inuti.
Så i dagens läge så respekterar jag de människor som är värda att respekteras :)
2008-08-06

  papessa
alla människor stora rättighet här på jorden är att vara likvärdiga... oavsett olikheter....och det tror jag inte finns...dessvärre...
2008-08-06

    sunnanvind
Respekt för människan...mycket mycket bra!
2008-08-06

    snöö
Känner mycket inför din rubrik. Tycker att vi respekterar de äldre alltför lite. Gamla människors värde sjunker så snabbt tyvärr, särkilt när de blir sjuka och dementa. Dina ord väcker nyttiga tankar.
2008-08-06

  charlotte hedendahl
Helt riktigt!
2008-08-06

  -Ulla Tilemo- VIP
Ja det är viktigt att ha respekt för människor....och att respektera andras känslor och vilja. Ibland får man inte till en dialog och då är det knepigt.....ofta är det då den enes respekt brister och det blir osämja....vårt samhälle verkar inte prioritera respekten för människan. Idag är det respekten för pengar vi sätter fokus på.
2008-08-05

  Havsbris
så klart!!!

respektera och kanske beundra,
de levde länge... det vi inte gjorde
än, men hoppas göra... ;o)

du skriver i titeln -äldre- och i
slutet ung?! undrar,,,måste läsa igen,
mitt fel säkert!! ;o)

du har inte läste min senaste...
så du ser vad jag tycker och
tänker om det!!

kram
2008-08-05

  Rude Billy
agreed!
2008-08-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Visst! Helt rätt!
Om alla gjorde
så, blev tillvaron
lätt på alla sätt!
**************
2008-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Lejonhjärtas poesi
Lejonhjärtas poesi