Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sann vän

Jag fick en vän,
av sällan skådat slag.
Men var tog tiden hän.
Jag minns varje dag...

Du kom till mig när allt var kallt,
när tåren rann ner våt och salt.
Du kröp upp i min famn,
pussade min tår, innan den ner hann.
En varm känsla for genom min kropp,
kände hur jag fick tillbaka hopp.
Vi satt så någon timma.
Runt oss bildades en hinna.
En hinna av guld,
en skyddande sköld.
Glädjen jag kände,
när värmen återvände.
Går inte beskriva i ord,
bara i känslan som bestod.
När du livet tillbaka till mig gav,
förstod jag var du var.
En vän av sällan skådat slag.
Kan någon ens förstå,
att min kärlek till dig alltid kommer bestå.
Vi skyddade varandra,
genom livet vi vandra.
Ensamheten jag kände när du detta liv lämna,
Jag var rädd.
Visste inte vad som skulle hända.
Tårarna rann våta och salta ner för mina kinder,
Hur skulle jag ta mig förbi nästa hinder.
Men så fick jag en hälsning från min vän,
hon berättade... att vi ses igen.
Ett ljust tändes i mitt hjärta,
tackvare dig, Nettan.
För er var hon kanske en hund,
Men för mig? En sann vän.

"kärlek ser man inte med ögonen, Man ser den med hjärtat"









Fri vers av jolene
Läst 363 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-07 09:33



Bookmark and Share


    Birgitta Nordh
Den är så fin
och jag vet ju också hur fin Nettan var
tur att vi vet att hon, på sitt sätt - finns kvar.
Kram
Birgitta Nordh
2008-08-20

    Lindizz
Så otroligt vackert skrivet om din vän.
2008-08-07

  Last Word Spoken
Så otroligt vackert och jag håller med dig, alldeles sant!
För andra kanske bara en hund...
....ja, en sann vän!

Beklagar din sorg och berömmer denna dikt.
2008-08-07
  > Nästa text
< Föregående

jolene