Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att bli tillfrågad om att hjälpa till, ja det gör jag gärna, slipper sitta ensam några kvällar


BYGDESPEL

En mulen morgon med regntunga skyar
jag är trött mina ben väldigt trötta, efter
igår kväll gått upp och ner i trappor

I vårt samhälle har vi ett bygdespel
lovat hjälpa till, roligt är det men med
en värkande kropp, känns det så här
dagen efter

Två stycken är vi, ser till att skådespelarna
får fika och vad de behöver i pausen, ta
hand om barnen som är med i spelet, när
de inte medverkar

Roligt är det att få vara tillsammans med
alla dessa människor, kreativa härliga
hade inte tänkt stanna hjälpa till, men
varför inte tänkte jag när någon undrade
frågade

Ett spel som handlar om hur det var,
i en tid för längesedan, i en liten bruksort
som vår, hur det fjäskades och negs och
bugades för direktörer och disponenter

Tänk hur människor bodde, trångt med
ofta många barn, kvinnorna som fick slita
med tvätt, försöka få pengarna att räcka
till

I en tid för längesedan, som det var då
hur människorna fick slita, är det många
av nu tidens människor som inte förstår
har svårt att tänka att det kunde vara
som det var

anits 8 augusti 2008








Fri vers av anits VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-08 09:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Statartiden var en barbarisk tid.
2008-08-08

    sunnanvind
Ja, man kan få sig tankeställare...
2008-08-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Sant håda tider
för många...
2008-08-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP