Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det tolerans

 

är det tolerans

att alltid vända andra

kinden till - igen




Bunden vers (Haiku) av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-10 09:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Det blev fel för mig i massor av år när jag försökte vända andra kinden till.
Det finns de som så till den milda grad styrs av ondska och där måste jag sätta gränser för att ej gå under.
Applåd!
2008-08-12

    ej medlem längre
Att alltid vända andra kinden till
är i mina ögon en ren underkastelse
från en person som har tryckts ner
eller har dåligt självförtroende.
- men så länge man själv fortsätter vända andra kinden till
är det också ett sätt att för denne legitimera
det våld man utsätts för.
Det har inte alls med tolerans att göra.
2008-08-10

  Mats Henricson
Nej, den varianten har väl inte varit särskilt framgångsrik, jag tror mer på en mix av försoning och krav........
2008-08-10

  Kalle.O
Gillar ditt sätt att tänka och skriva!!
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP