Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Stolthet

Förlorad

 

Trampad på.

 

Tillknycklad.

 

Varför stod

jag inte upp för min gräns.

 

Vad ville jag ha, när

jag lät mig trampas på.

 

Vart hade mitt mod tagit vägen.

 

Det skrämmer mig.

 

Trodde att vända andra kinden

till betydde att förlåta allt.

 

Tårar i tysthet.

 

Oförmåga.

 

Trötthet.

 

Dumhet utan gräns.

 

Ensam i tvåsamhet.

 

En oändlig ensamhet.

 

Vaktande av det som inte fanns.

 

All kraft försvinner.

 

Omdömet förmörkas.

 

Allt slutar i kaos

för den som förlorat

sig själv.

 

Spegelbilden av mig själv

 faller i golvet,

 

Tusen bitar.

 

Vem är jag.

 

Den du säger

eller den jag trott

att jag var.

 

Jag plockar skärva för

skärva.

 

Granskar.

 

Sjunker.

 

Hur skall jag bli hel?

 

Sätter en bit på plats.

 

Sorgen försvinner ut

med tårarna.

 

Jag måste tro på

min innersta kärna.

 

Tro inte allt som sägs.

 

Sakta fogar jag

bit för bit.

 

Spegelbilden börjar

klarna.

 

Inte var jag den jag trodde,

och inte heller den du sade

att jag var.

 

En människa som

tappat sitt värde,

som förlorat sin stolhet,

 

Som inte vågade säga stopp.

 

Som samtidigt alltid sa

stopp, som alltid var

ärlig men samtidigt ljög.

 

Pardoxernas paradox.

 

Tid läker.

 

Helande tankar.

 

Jag borde ha förstått

men jag valde att blunda.

 

Bitarna faller på plats.

 

Jag är värdefull.

 

Unik.

 

Jag reser mig upp möter

försoning och nåd.

 

Frid.

 

Jag får finnas till.

 

Jag ser åter allt

vackert i livet.

 

Vandrar ut i livet igen.

 

Ingen skall någonsin få

trampa på mig igen.

 

Nu vågar jag sätta min gräns.

 

Jag lever, jag är till.

 

© Eva Langrath 2008

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-10 19:14



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Nog är du till. Starkt!
2009-02-08

    ej medlem längre
Du är stark.
Jag vet inte längre
hur jag ska lyckas sammanfoga skärva efter skärva till ett helt jag.
Jag har inte heller den tid jag behöver.
2009-01-14

  Bibbi VIP
Å, hur väl jag känner igen min egen situation i detta.
Oerhört stärkande att se fler som lyckats ta sig ur ett sådant helvete.
Bokmärke.
2008-12-29

  thyra
Dina ord känns väl igen i en del av mitt liv som varit. Tack för påminnelsen :) Verkligen väl valda ord som talar tydligt. Fint!
2008-10-24

  Blåbäret
Så fantastiskt skrivet, med rädslan och fruktan som byts ut till en sorts seger tillslut...*applåder*
2008-08-10

  lyckeli
Lyssnar man för mycket på andra blir man till sist den de säger att man är. Man ska lyssna mer till sig själv...
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP