Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto collage: Eva Langrath


Starka kvinnor

 

Jag minns dig

i ladugården

 

liten och tunn men

envis och stark på

samma gång

 

du lärde mig

mjölkningens

ädla konst.

 

du lärde mig om

naturens skafferi.

 

vi sitter i kvällssolens

sken på din kökstrappa

och spritar ärtor.

 

jag tittar förundrat

på din äggkläcknings

maskin, där kycklingar

kommer till världen.

 

för dig var ingenting

omöjligt

 

du fostrade barn

hittade utvägar

när farfar fick ge sig

iväg på kolmilevandring

 

du lärde mig att

allt är till låns och

att inte ta saker för givet

 

du lärde mig be

Gud som haver

barnen kär

 

du hade både stränghet,

visdom och kärlek

 

det var gott att se

din och farfars omsorg

om varandra

         

          *

 

mormor du kämpade en

annan kamp

 

skapade kläder åt

fina damer

vackra klänningar

att bäras till fest

 

nötte ut dina knän

på trampmaskin

 

morfars kamp med flaskan

 

var stundtals svår

 

jag hörde din gråta

men du gav inte upp

 

du hade ett hjärta

av ädlaste guld

 

gav åt  mig det jag behövde

när mamma inte räckte till

 

många minnen av mornar

vid frukostbordet

 

bara du och jag var vakna

 

promenader med

handen i din genom skogen

 

där fanns frid utan ångest

 

du lärde mig sy och

att rita mina kläder

 

du lärde mig uthållighet

och omsorg

 

du gav mig förståelse för vem

mamma var innan du gick bort

 

en djup tacksamhet

känner jag för att

att ni båda har funnits i

mitt liv

 

förebilder var ni

mormor och farmor

 

olika men ändå lika

 

starka vägrade ge upp

 

© Eva Langrath 2009

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-08-11 20:37



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Ömsint och eftertänksamt.
2009-04-17

    Madeleine Ågren (Maduska)
Fantastisk skildring! Mer sånt!!!

"Du lärde mig uthållighet
och omsorg."

Det har du använt ...
2008-09-06

  Bibbi VIP
En underbar berättelse.
Applåd!
2008-08-12

  Elaine.S VIP
En kärleksfull tillägnan...till kvinnor som betytt mycket...
2008-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP