Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när det kommer oväntat besök, besök som inte är så roligt att få


DET RINGER PÅ DÖRREN

Vi satt pratade, hade det lugnt och skönt
min vännina och jag

Då plötsligt ringer det på dörren, tittar
ser efter vem det är

Jag bävar ska jag öppna , ser papperen
i hennes hand, vet det är papper jag ska
ha

Öppnar, in stormar kvinnan slänger papperen
på mitt bord, jag ser direkt att det inte stämmer
hon tänker högt, funderar högt

Så rusar hon ut, i farten säger hon ska gå
ner till bilen och titta i väskan om det ligger
där

Hon blir borta länge, vi ser ut genom fönstret,
bilen är borta, undrande säger jag hon har nog
åkt och sett efter om paperet ligger kvar i kopiatorn

Vi väntar hinner hon innan porten låses, så ser
vi bilen komma tillbaka, hon rusar ut ur den, men
hon kommer aldrig upp, porten är låst hon står
där med telefonen och ringer

Min väninna går nedför trappan, låser upp
släpper in henne, hon rusar in igen, glömmer
stänga dörren, papperet kvittot har hon med
sig, det låg glömt i kopiatorn

TYPISKT HENNE

Så börjar hon prata om ett annat kvitto, var
har du det, hittar det inte men jag vet att
det följde med mig hem, efter det vi redovisat
allt som hade med bygdespelet som vi hade
helgen

Ring om du inte hittar det så får vi ta en kopia
på kopian, säger hon och rusar iväg

Min väninna ser på mig, både en och två gånger
nu förstår jag hur du har det, är vad hon säger
till mig

Jag lovade henne att inte leta efter kvittot
i mitt kassaskrin hade jag ett papper som
skulle rivas,när jag fått det riktiga kvittot

Kassaskrinet tar jag fram, lyfter upp lådan
tar fram papperet som ska rivas, och där
ligger kvittot som hon trodde jag slarvat
bort

Det var det jag visste, ordning papper
helst andras vet jag att hålla ordning


anits 11 augusti 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-11 23:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Inte roligt att redovisa med någon som är så hänsynslös
2008-08-12

  Bibbi VIP
Det gäller att behålla den inre friden när fridstörarna dyker upp på arenan.
Applåd!
2008-08-12

  Sladjana Zubcevic
K R A M, min vän!
2008-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Det är jobbigt när fridsstörare dyker upp och vill ta över.
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP