Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet

 

Vad är frihet?

 

Fri att göra vad

jag vill utan tanke

på andra?

 

Få ut det mesta

utav andra?

 

Nej, det är ingen

frihet.

 

Det är en boja.

 

Att ständigt

vakta sina intressen.

 

Att ständigt få rätt

och få sin vilja fram.

 

Fri är jag när jag

får vara den jag är.

 

Accepterar mig

själv med fel och

brister.

 

Liksom jag accepterar

andras fel och brister.

 

Den fullkomliga

människan existerar

inte på vår jord.

 

Fri är jag när

jag får tänka som

jag vill.

 

Även om det är lite krokigt

 

Och när jag kan låta

dig tänka krokigt på

ett annat sätt.

 

När jag lyssnar

på vad du verkligen säger

och när du lyssnar på

vad jag säger.

 

Så är vi fria att

lära av varandra.

 

Fri är jag

när mitt nej betyder nej

och mitt ja betyder ja.

 

Frihet är att våga

sätta sina gränser.

 

Att våga visa omsorg.

 

Att våga visa sårbarhet.

 

Att erkänna sina behov.

 

Att våga behöva

andra.

 

Att våga närhet

utan garantier.

 

Att inte äga

eller ägas av

någon annan.

 

Fri är jag när

jag vågar ge

till andra en bit

av mig själv.

 

När jag har mod att

övervinna mörkret

som vill fånga

mig i rädslan.

 

När jag gjort

en spricka i min

mur och slutat

vakta livet.

 

Då är jag fri

att ge kärlek

till min nästa.

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-12 14:58



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
SKitbra!
2008-09-06

  Bibbi VIP
"att inte äga
eller ägas av någon"
Kravlös kärlek?
Applåd!
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP