Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Att passa in

 

Liten men redan

bedömd.

 

Att passa in i

vårt fyrkantiga system.

 

Vem har rätt

att bestämma

vad som är normalt.

 

Måste alla bli

högskolestudenter.

 

Varför får

inte alla plats.

 

Varför får

man inte lära utifrån

sina förutsättningar.

 

Fruktan för

misslyckanden styr

vuxnas förhållningssätt.

 

Men vad är att misslyckas?

 

Att inte ha lärt sig läsa i

årskusr 2?

 

Att vilja sjunga och måla?

 

Att inte använda rätt

räknesätt?

 

Att tänka på

sitt eget sätt?

 

Våra barn är vår framtid.

Hoppas vi kan möta

dem där de befinner sig.

Utmana dem rätt.

Låta dem växa utifrån

sina gåvor och förutsättningar.

 

Låta dem få uppleva

känslan av att jag kan.

Jag är bra, jag duger.

 

Bespara dem skammen

att få uppleva.

Jag duger inte, jag

passar inte in.

 

Det är vi vuxna

som har makten

att visa vägen.

 

Men hur använder

vi den?

Till att bygga upp

eller förtrycka?

 Eva Langrath 2008

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-12 23:21



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Ruskigt bra, mycket viktigt detta! Om Pelle är dyslektiker så är det inget som säger att han inte kan vara ett tekniskt geni, om Stina lider av dyskalkyli är det inget som säger att hon inte har en gränslös språklig begåvning, när ett barn inte passar in i mallen är det naturligtvis dubbelt så viktigt att det får möjligheten att använda de förmågor det faktiskt har! Det räcker med att stirra sig blind på problemen istället för att se möjligheterna hos ett barn för att krossa det för evigt, det är att stjäla en människa!!!!
2010-03-24

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
Applåd1
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP