Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spådomar

 

med tiden formades en krater
och människorna samlades runt
omkring den

talade om hur den en gång
hade skapats

någon sa att det var en stjärna
andra sa att det var jorden
som slutit sig inåt

som för att sörja sa de

tillslut tröttnade alla
och gick sin väg

jag låg där nere
såg dem försvinna bort

då förstod jag vad du menade

att ingen kunde förstå
inte heller förklara varför




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1891 gånger och applåderad av 40 personer
Utvald text
Publicerad 2008-08-13 08:42



Bookmark and Share


  Alstermark
Wow! Som en ödesmättad saga med insiktsfulla godbitar mellan raderna. Snygg efterklang.
2009-07-03

  barfotafantomen
detta är riktigt bra.

jag tilltalas verkligen av det outsagda och outtalade.

texten ligger liksom kvar och vill inte bli avslutad i mitt huvud.
2009-05-26

  Karin Andreasson
applåd! meningen med livet och alltet, människorna och väsendet, jaget, karman, existensen bla bla kan vi ju aldrig få veta..så lev. ja leva är väl det enda vi kan göra.
2009-03-22

  Ola Rydberg
Ja häftig text
2009-01-11

  Björn Karlsson
Vilken fantastisk text du har skapat
2009-01-11

  Carola Zettergren
Mycket snyggt detta!!!! Grattis till stjärnan!
2009-01-11

  staff
vet inte vad det är som gör att jag gillar texten. Kanske att den känns så harmonisk? så lugn.
särskilt det här: "då förstod jag vad du menade
att ingen kunde förstå
inte heller förklara varför"
helt underbart och helt sant! det ger en personlig avslutning.
2009-01-03

  Erik L
Gillar hur den här dikten vänder i den sjätte versen.
Stor övergivenhet och bra skrivet helt enkelt!
2008-08-15

    Bodil Sandberg
den här känns i varje nerv...tänker.. jämför.. med ..utanförskap ensamhet ..övergivenhet
2008-08-14

  tom boreland
vulkanen på azorerna
2008-08-13

  wayward - taiga
jag gillar bäst när dina texter rör sig i de där obeslutliga landskapen, så är det bara.

och det första som slog mig var wittgensteins;

"det märkliga är inte hur utan att det är"
2008-08-13

  himlens hemlighet VIP
det man förstår är hur lite man förstår
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP