Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solnedgång

Ett är gemensamt

för alla människor.

 

Livet är en resa

från soluppgång

till solnedgång.

 

Ingen kan undkomma.

 

Alla måste vi

segla på livets vatten.

 

Men i olika farkoster.

 

Segelbåt.

Roddbåt.

Motorbåt.

Kanot.

Flotte.

 

Vågor och stormar

kommer att möta oss.

Liksom lugna dagar på

blank sjö.

 

Olika förutsättningar

ges oss.

 

Men alla har

vi möjlighet

att utifrån

våra förutsättningar

göra egna val.

 

Valen är

inte alltid så enkla.

Livet är ofta

en stor paradox.

Och hur vi än väljer

kan någon komma till

skada.

 

Var därför inte

så snar till att döma.

Du vet inte

grunden för

andras beslut.

 

Försök därför

att koncentrera dig

på att navigera

din egen farkost.

 

Navigera den ut

på öppet hav

och kryssa dig fram

och våga ibland

kliva ur båten

för att möta

livet på strand.

 

Att leva är

att våga segla

på grund och att laga

din farkost igen.

 

För att åter segla ut

och möta det

som livet vill föra

i din väg.

 

Våga trotsa

din rädsla.

Modig är den

som vågar fast han

är rädd.

 

Vågar ge

kärlek till livet.

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-13 16:27



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Fin!
Minner mig om den gamle indianhövdingens talesätt: "Man kan inte döma en människa, förrän man har gått i hans mockasiner."
Sant!
2008-09-06

  Michaela Dutius
En mycket viktig och sann inställning....döm inte... segla själv..
2008-08-14

  Bibbi VIP
Det här är helt fantastiskt.
Applåd för visdomen!
2008-08-13

  thyra
Mycket kunskap ger dina ord här! Kunskap att leva efter. Fint!
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP