Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när åska blixt och dunder är på vägdå är det bäst att dra ur alla kontakter


ÅSKA

Jag är på väg ut genom dörren,
när ett väldigt brak hörs, ser ut
genom fönstret i trapphuset

Himmlen utanför är blåsvart, låser
upp dörren igen, går in drar ur telofonen
ur sitt jack

Då ser jag fyrverkiriet, en blixt är alls
inte långt borta

Skyndar mig nedför trappan innan
regnet kommer, är på väg till min
frisör, idag hade jag redan bestämt
mig för att ta bilen,när en hel del andra
ärenden måste uträttas, i vanliga fall
går jag när det inte är så många hundra
meter

Möter bilar som har bråttom, tycker
det går lite väl snabbt för en del, dom
kanske tänker som jag, hoppas komma
inomhus innan regnet öser ner

Hinner precis fram, komma in och sätta
mig i stolen, då blixtrar det och mullrar,
så kommer regnet, inte vilket regn som
helst, himmlen öppnar sig

Det är inte bara stora regndroppar
som kommer ner från himmlen, stora
vita hagel är också med, det slår mot
dom stora fönstren, så man kan tro
att rutorna snart gåt sönder

En liten kille satt i stolen bredvid, och
blev klippt, han var helt inne i ovädret
som drog förbi

Ser ni granen, ser ni inte hur den grenarna
är nästan i backen, oj såg ni blixten, det
blev ju alldeles ljust, nu haglar det,nej sa
mamman

Mamma mamma,ser du inte det är hagel,
dom är vita titta ut får du se då, mamman
tittar ut ja du har rätt säger hon

Han är färdig klippt, dom ska gå säger
killen, vi kan inte gå än det regnar, regnet
hade slutat så mamman övertalade honom
att dom kunde gå ut och åka hem

Denna lilla kille underhöll hos en lång stund
med sina iakttagelser

anits 13 augusti 2008










Fri vers av anits VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-13 22:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Det är underbart med människor som kan se och höra som Du.
Ofta när jag är ute med barnbarn blir barnen "ej sedda" av vuxna hur fängslande och roliga de än är...Tidsandan? Alla har så nog med sitt eget...
2008-08-15

    sajo
Vilken härlig text att läsa barn är otroliga på att underhålla. De är så medvetna om det som händer runtomkring. Fast jag inte tycker om åska och var rädd under gårdagen så gillar jag din text. Bomärker.
2008-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Gillar särskilt sista stycket om grabben som underhöll med sina iakttagelser.
Superb formulering.
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP