Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
barn är många gånger klokare än man tror


BARNS TANKAR

Vi sitter och fikar, mina solstrålar och jag

Vi hör bommarna när de fälls ner, och hör
godståget när det åker förbi på rälsen
hör hur bommarna åker upp igen

Alla dom vanliga ljuden hörs in genom
den öppna balkongdörren

Så plötsligt hörs ett högt ljud, vrum
vrum låter det, tjejerna ser på mig,
så blir det tyst, en bildörr slås igen
med full kraft

Åter igen hörs det ljudet, vrum vrum
nu hörs det mycket tydligare

Vad är det, undrar tjejerna? Ljudet
vi hör är damen under mig som kör
ut bilen, gasar så ibland tror hon
ska ut och flyga

Hon kör ut bilen, stänger av motorn
stänger och låser dörren till garaget
med en smäll, sedan startar hon bilen
igen, gasar på rusar motorn, efter
sig lämnar hon en otäck lukt av bensin

Jag förklar för tjejerna, det är tanten
som bor under mig, som kör ut bilen
ur garaget

Dom ser på mig och säger, måste
det låta så hemskt då

anits 14 augusti 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-14 08:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En del människor kan bara inte ta någon hänsyn till sin nästa, har bara sig själva i huvudet.
Applåd!
2008-08-15

  Michaela Dutius
ja man kan fråga sig....måste det låta så hemst
2008-08-15

  Mats Henricson
Härligt, det borde skrivas MÅNGA BÖCKER om alla underbara kommentarer som barn har yttrat eller yttrar..... Min son (10) fick mig att skämmas Ordentligt efter en kontrovers mellan oss, häromdagen,
han kommenterade bråket sålunda: "Pappa, så länge du skriker åt mej, är jag dum mot dej !" Snacka om svarslös pappa......
2008-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Ja...Det finns ju ljuddämpare.
Något jag retar upp mig på är alla dessa mopeder som låter som ett helt krig.
2008-08-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP