Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20/8-03


Vår

Vår.
Vad betyder Vår?
”Det betyder kärlek och lycka”, säger vissa.
”Det betyder smärta och oro”, säger jag.
Ingen kärlek utan smärta och oro.
Varför alltid se den fina, vackra sidan?
Varför vara halvblind och bara se det kärleksfulla?
Varför inte det fula, hemska?
Utan smärta och oro, så finns inte kärlek och lycka.
Så varför bara se hälften?
Hellre ser jag smärtan och oron, och blir sedan överraskad
av kärleken och lyckan.
Än att bara se kärleken och lyckan, för att sedan dras ner
av smärtan och oron.
Varför tänker ingen annan så?
Varför anses man vara pessimist och negativ, när man egentligen
bara är realist?
Man säger att det är vår, sol, värme, snart sommar.
Jag säger att det är vår, men snart nog är det regn, mulet, höst.
Där trivs jag som bäst.
Men tyck som ni vill.
Var blåögda och se bara det ljusa.
Men glöm inte att det inte varar för alltid.
Våren tar snart slut för att lämna plats åt höst.




Fri vers av TheFallenOne
Läst 239 gånger
Publicerad 2008-08-15 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TheFallenOne
TheFallenOne