Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. Eva Langrath


Avundsjukan

 

Du smyger dig in i sinnet

och förgiftar.

 

Lockar och förför vill att

vi skall se det vi saknar

istället för det vi har.

 

Viskar i hjärtat att det

måste finnas något

 vi missat.

 

Får jag bara det eller det,

så blir allt bra, då blir

jag lycklig.

 

Om jag bara hade/kunde!!

Om jag bara var fri!!

Missunnar andra.

 

Och när vi fått det vi önskar

så är vi ändå inte nöjda.

Varför blev det inte rätt?

 

Den vill få oss att

skynda förbi det som

möter oss på livets väg.

 

Gräset är alltid grönare på

andra sidan!!

 

Markandskrafterna

utnyttjar vår svaghet.

 

Vi uppfinner sånt vi inte behöver

samtidigt som vi låter andra

gå under.

 

Avundsjuka låt os se dig

i vitögat och avväpna dig.

 

Genom att se vilka vi är

och glädjas åt det vi har,

kan vi göra oss fria..

 

Fria att leva i

förnöjsamhet.

 

Fria att möta

vår medmänniska

med det goda.

© Eva Langrath 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-14 20:17



Bookmark and Share


  thyra
Mycket bra beskrivet och sista versens insikt är helt sann! Kloka ord att läsa!
2008-08-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Gott skrivet och tänkt!
Dina ord på mig stänkt
Gott de i mig har blänkt!
2008-08-14

  Fånga dagen
Vilken klok text du skrivit den berör mig

Visst har jag drabbats av Avundsjukan själv det är hemskt .
När man fått nått eller uppnått nått så vill man ha mera man blir inte nöjd tyvärr har jag ofta vart sådan haft höga krav på mig själv alltid man borde tänka till oftare och känna
Mera Tacksamhet
mvh Anna-Karin
2008-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP