Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogen

 

Mitt andra hem.

 

Djupt förankrade

med sina rötter i

jorden.

Strävar träden mot

ljuset.

 

Säger till oss.

 

Att förankra oss själva.

 

Låta våra rötter

gå på djupet.

 

Så att vi likt trädet.

Kan sträva uppåt.

Mot frihet och rymd.

 

Ensamma men samtidigt 

stående bredvid varandra

för att ge skydd mot

livets blåst.

 

Fria och ändå

tillsammans.

 

Ensam är inte stark.

 

Men många som vill göra gott

kan förändra tillsammans.

 

Människan är Guds

möjlighet till förändring

i världen.

 

Skogen ger mig frid

och kraft.

 

Här möter jag dig

och din nåd och din

skapelses skönhet.

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-14 20:44



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
I skogen jag trivs
dit jag drivs
där får jag livs
det som i stan
inte givs...
2008-08-14

  Bibbi VIP
Å, vad jag njuter av att läsa detta så skönt beskrivet med alla inbakade lärdomar...
Du är helt otrolig i Din berättarkonst.
Applåd och bokmärke.
2008-08-14

  Smurfan
Det är där vi kommer ifrån, det är där vi sluta.
Du är aldrig ensam Jesus är med dig.
Applåd!
2008-08-14

    ej medlem längre
Jag känner precis som du i denna dikt... kom nyss hem från en timma i skogen och på mitt utsiktsberg. Det finns ngt i skogen.. kanske är det just det budskap som du läser in i träden som jag också omedvetet tar in.
2008-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP