Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. en av de himmelska adresser jag saknar...


För sent

Jag ville ge min mamma
ett glas iskall mjölk
-Åhh det var så gott tyckte hon
En katt skulle hon också få
för det ville hon ha eller
en liten hund

Lök, mamma ville jag ge dig i massor
stekt och rå
och starkt kryddad mat

En bokhylla önskade du också
men fick aldrig se röken av någon
Jag ville ge dig en
alldeles ny och fin, mamma
Och altangolvet ditt
med ohyvlade bräder
dessa ville jag slipa till

Så många enkla saker, till min mamma
men det svåra är
att det är minst 13 år för sent!!




Övriga genrer av Lia-Lej
Läst 352 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-14 20:50



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Vilken fin påminnelse om att visa våra nära och kära den omtanke som vi kanske tänker men som så ofta bara blir en tanke, aldrig omsatt i handling!
2008-08-15

  Kalle.O
En vanligt förekommande ångest tror jag hos många att uppleva att man inte "funnits" mer för sin kära som har gått bort.
Är ganska övertygad om att du hade hittat andra saker att klandra dig själv för om hon hade fått allt det andra du skriver om.
En text som berör!
2008-08-14

  Michaela Dutius
Som en smäll mitt i solar plexus
så känns din dikt....suveränt skickligt och stark känsla
2008-08-14

    sunnanvind
Gör ont att läsa...jag förstår om du känner förtvivlan..Kram!
2008-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej