Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur en oerhörd förvandling stamma dessa bilder

"Ur en oerhörd förvandling stamma
dessa bilder: Känn! Och tro! Om här
plågsamt blir till aska varje flamma,
görs av stoftet eld i konstens sfär.

Detta är magi: det enkla ordet
höjs förhäxat, är dock verkligt, känns
som när duvans hanne höjer ropet
efter honan bortom blickens gräns."

Så skriver Rainer Maria Rilke i "Magi" 1924
Vid Vinterviken hör och härmar jag duvan
och pratar med änderna som begär bröd
För min hona är bortom blickens gräns

Bilden av min åldrade moder klarnar
alltmer för varje möte med mig själv
i spegeln




Fri vers av claes fredelius
Läst 229 gånger
Publicerad 2008-08-15 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius