Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Vem har tid

 

Två människor
som delat många år.

Åldrats tillsammans
bor kvar hemma,
men behöver hjälp.

Mannen blir sjuk.

Allvarligt.

Hemtjänsten kommer.

Kallar på ambulans.

Frun är ledsen och
gråter

Vi hinner trösta i
2 minuter.

Men sedan måste
vi ila vidare.

Allt mäts i minuter.

Lämnar en gammal
ledsen människa
ensam.

Effektiviteten har
tagit över medmänskligheten.

Tid att trösta finns
inte längre.

 Varför?

 

© Eva Langrath 2008




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-15 18:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Effekten av alla rationaliseringar i början av 90-talet
fångat med bara en av alla vittnesskildringar, men nog så viktig.
Bra!
2008-08-16

    ej medlem längre
Du tar upp ett viktigt ämne. Jag jobbar själv inom psykiatrin. Vi räcker inte till för alla som behöver oss. Men ännu sorgligare är att människor är så ensamma på äldre dagar.. Var finns grannar, barn, vänner och släkt vid ett sådant här tillfälle.
2008-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP