Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huset

 

Ett hus vid vägen

 

Övergivet.

 

Du har funnits i minst 100 år.

 

Färgen har flagnat

och dina rutor har krossats.

 

Det var längesedan någon

vårdade dig.

 

Din storhetstid är över.

 

Vad döljer sig i dina minnen.

 

Många människor

har du mött.

 

Några kanske levt hela sitt

liv hos dig.

 

Vilka minnen finns i

dina väggar?

 

Glädje och sorg.

 

Barnets första skrik

när det såg världens ljus.

 

Skratt har fyllt dina rum.

 

Kvinnans gråt när sorgen drabbat.

 

Mannens ordlösa sorg.

 

Glädje och förnöjsamhet när livet

gått dina innevånare väl.

 

Kärlek människor emellan

 

Ilska och försoning.

 

Böner och önskningar.

 

Allt vad livet rymmer

finns i dina väggar.

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 664 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-15 19:00



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Tycker om dina dikter, där du betraktar omgivningen.
2008-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP