Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Korrigerad och uppdelad i två dikter efter
goda råd av Marreb, nästa lilla alster är
"Här var det andra bullar..."




Vårt dagliga bröd giv oss idag

Men hur var det förr? Brödet var ingen

vardagsmat vid tiden omkring Kristi födelse

här i den kalla nord utan först senare kom

det till vårt bord

 

Det var inte heller av kärlek utan i

krigiska räder som brödet spred sig 

över Europa inom romararnas rike

och till oss kom det efter Jesu tid 

 

Då som nu dog människor i krig

och i spåren av krigets framfart

får det som gett romerska soldater

kraft att döda en uppgift att bli föda

i fredligt liv




Fri vers av Lejonhjärtas poesi
Läst 393 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-15 21:03



Bookmark and Share


  aol
väl tänkt det blev jättebra
2008-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Lejonhjärtas poesi
Lejonhjärtas poesi