Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tackar vinden för inspiration.


Själaro vid Rotsidan


Stormande hav möter kala klippor

förr så utsatta för inlandsisens tryck

nu blottade för sol vind och vatten 

absorberar de runda diabashällarna

i sitt inre mörker solstrålars

livgivande energi

 

Där närmast havet är det alldeles kalt

då Bottenhavets stormar piskar hårt

mot land som blankspolad somriga dagar

bjuder in till sol och bad och därintill 

längre in med rot i skyddad skreva

där växer livet till

 

Här vid stormigt hav mötte jag i

ensamhet själens ro i stillsam vila




Fri vers av Lejonhjärtas poesi
Läst 412 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-08-16 18:43



Bookmark and Share


    snöö
Havet ger ro till både ögat och själen. En vacker natur dikt.
2008-08-17

  Marreb
Tänk vad naturen kan vara rogivande...
2008-08-17

    Lindizz
Finner inga ord att skriva utan bara njuter av att känna känsla av inre ro som infinner sig medan jag läser. Vackert och målande!
2008-08-17

  Ilona _L
Oj, så oerhört vackert!
Var tvungen att googla på Rotsidans diabashällar!
Fick jag lite ny kunskap dessutom!
Tack för det!
2008-08-17

  Smurfan
Vackert detta gillar jag, toppen.
Applåd du får!
2008-08-16

  Blåbäret
Mitt ställe! Mitt underbara Rotsidan...så skönt, så vackert beskrivet..där finner man livet, där finner man ro...allt talar sitt eget språk därute...Fantastiskt!Bokmärker!
2008-08-16

  Lyckohäxan Enediel
Väldigt stämningsfullt att läsa den här...riktigt tjusigt poetat!
2008-08-16

  aol
underbar stämningsgivande poesi
som verkligen tar fram vid klippor tillskapande
2008-08-16

    sunnanvind
Underbar skildring av min älsklingsplats Rotsidan...så härligt uttrycker du förtjusning och kärlek till det storslagna, ja varje skreva, havet och dess storhet där ute bland klipporna! En självklar applåd...//Vinden
2008-08-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Inget kan, som hav
och natur, ge en, en
så skön kur, att efter
en tur där, man som
en ny människa är!
Och sen livet så
gott bär! Så fint
Du diktat här...
************
2008-08-16

  Sladjana Zubcevic
En underbar vacker och stark
dikt, med en djup sanning i
som du skriver själv
2008-08-16

  thyra
Vacker poesi ur naturens karga klippor! Mycket skön läsning!
2008-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Lejonhjärtas poesi
Lejonhjärtas poesi