Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paradoxer

 

Min styrka idag

min svaghet igår

eller imorgon.

 

Samma styrka

kan hjälpa eller stjälpa.

 

Envisheten för mig upp

och framåt.

Eller fjättrar mig i

det som inte längre finns.

 

Att släppa taget

kan vara rätt men

också fel.

 

Hur vet jag vilket?

 

Min själ behöver frihet.

 

Men frihet kräver

ordning.

 

Utan struktur

blir frihet kaos.

 

Det är svårt

att kliva ur båten

och våga gå

på vattnet.

 

Räck mig din hand.

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 550 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-17 17:44



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Ja, jag känner igen mig i dig här! Samma tema..
2009-01-23

    Madeleine Ågren (Maduska)
Man får vara svag i dag också.
Det är också svårt att tillåta sig att våga ...
2008-09-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
Hand, som sträcks
då hoppet väcks...
2008-08-17

  Nasrin
Modet att våga och ta steg fram och inte vara rädd!
Mycket vackert om pardoxen!!!
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP