Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnad

 

Kan vara både ond

och god.

 

Den goda tystnaden

delar vi med varandra.

 

Ordlösa vilar vi

i gemenskap.

 

Inga ord behövs.

 

Men tystnad

kan också vara ond.

 

Ignorera.

 

Inte svara.

 

Trots motpartens

försökt till kontakt.

 

Kan vara maktmissbruk.

 

Men även vanmakt.

 

Inga ord finns att bemöta

den som söker kontakt.

 

Vi måste värna oss.

 

Hjälp oss

handskas med

vår tystnad.

 

Fråga oss varför vi

väljer tysnad.

 

Rädsla?

 

Fruktan?

 

Ge oss mod

att trotsa rädslan.

Och vishet att använda

tystnaden i det godas

tjänst och inte för

att såra eller visa makt.

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-17 22:12



Bookmark and Share


  Hannadraken
väl talat. tystnad kan smärta mer än riktigt onda ord.
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP