Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Per Hagman & jag, på en klippa


Och nu ligger Per Hagman & jag
på en klippa

Han håller handen för solen
kastar luggen åt sidan, säger;
”du, det ska vara som en schlager,
att komma hem”

Ja, livet är en fest.

Skitkul.

Och en massa odefinierbar sorg
där emellan

Men.

Jag kan inte ens röka snyggt.

Ju.

* * *

Samtidigt som jag drunknar
i den sköna döva dimman
blåser jag paniken
ut

Samtidigt som jag inser
min läggning för banal njutning
är våndan så där
(alltid)
cancerogen

* * *

Nä, jag finner ingen tröst
i mig
och mina generationskamrater

Alla vi
som liksom bara blev

karriär
stresshjärtan
vitiligo
och
bekymrad barnlöshet

Nä, jag finner ingen tröst
i att de om hundra år
tänker kalla oss för
yogagenerationen

Och sorgen
den är odefinierbar

* * *

En röd spindel
springer över mitt papper
jag jagar den lille
med allt mitt bläck

när bläcket glidit ur pennan
mot det vita
spetsar jag honom med udden

Jag vet.
Det bor en sadist i mig.

Jag vet.
Jag är ett offer för banal njutning.

Och så skönt det vore
om någon, någon gång
ville spetsa mig

Så förvånad jag skulle bli.

Så häpen över
att det fanns någon
som kunde

* * *

Mina fötter
är otäckt bruna

Jag vet.

Hade jag sett mig själv på den där båten
hade jag tänkt;
hon tvättar sig nog inte

sen hade jag blivit
lite avundsjuk

som om maligna kroppsdelar
vore allt i livet

* * *

Bredbarsallad
Kungsancappucino
Solstråleskuggor
och mjukglass
med salt, salt lakritsströssel

Det är sommar.
Jag vet.

* * *

”Vad är det med Per Hagman
som gör
att han dyker upp överallt?”,
frågar en vän i mobilen

”nu har han till och med
tagit dig”

Jag svarar: det är det att han är man
och sorgsen
att
världen liksom älskar sorgsna män

De fyller hela världshistorien
och min skeva bokhylla
medan världens sorgsna kvinnor blir begravda
så där osynligt
”six feet under”, under jord

Du.

Det gör liksom ont
att jag sällar mig
till dem

* * *

Men då kastar Per Hagman luggen åt andra sidan, säger;
”nu glömde du den där schlagern,
igen!”

Och det är också det absolut enda
vi är överens om.

* * *

Javisst, livet är en fest.

Skitkul.

Ju.





Fri vers av Saga-Sofia
Läst 669 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2005-07-21 00:30



Bookmark and Share


  leopardia
jag föll för den här och efter det har jag alltid fallit för dina ord. skön stil, helt enkelt.
2007-07-30

  swimsus@gmail.com
Fräck underhållande och lite så där slö men på ett BRA sätt..Vardagstänkande som jag tycker så mkt om..!!
2005-11-09

  Rublev
Tycker om rytmen och hur du bygger upp och förmedlar känslor.
Diktjagets bekännelser berör. Särskilt rödspindelraderna, som avslutas med:

”Och så skönt det vore
om någon, någon gång
ville spetsa mig

Så förvånad jag skulle bli.

Så häpen över
att det fanns någon
som kunde”
2005-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia