Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
undrar vad det är som doftar?


DET DOFTAR

Öppnar dörren, jag är på väg till tvättstugan
ute i trapphuset, stänger jag och låser dörren

Hinner bara gå ett par steg i trappan, då jag
börjar nysa, jag nyser och nyser det vill aldrig
ta slut

När jag går några steg till, känner jag doften
doften av parfym, det doftar så jag tror någon
haft på sig en hel flaska parfym

Jag fortsätter att nysa hela vägen till tvättstugan,
jag undrar vem är det som går omkring och luktar
som en hel parfymaffär, kan inte tänka mig att någon
av hemtjänstenspersonal, går och doftar så starkt

Efter att ha varit i tvättstugan en stund, så slutar
mina nysningar, plötsligt hör jag hur det skramlar
och dunkar ute i källargången

Tankarna kommer, vem är det som för ett sådant
liv, släpper tankarna på vad det kan vara, och
och fortsätter plocka ur tvätten i maskinen

Stoppar den torra tvätten i min tvättsäck, öppnar
dörren ser mig om, är inte så förtjust i källare,
ser ingen tänder lyset, ännu en gång känner
jag en lukt som inte hör hemma i källaren

Nu förstår jag vad som hänt, när det skramlade
och dunkade,en stor blöt fläck syns längre ner
i källargången

Vad är det som luktar då? Jo det är öl som luktar,
det är säkert någon som tappat en flaska, som
gått sönder och nu sprider sin doft i källaren

anits 19 augusti 2008







Fri vers av anits VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-19 12:21



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Källare i skymning och mörker är ingen hit- du beskriver det så man känne rrysningarna.
2008-08-20

  Larz Gustafsson VIP
En vidrig odör.
Jag hatar öl.
2008-08-19

  Ann-christin
Bra beskrivet av doften av ölen :-)
2008-08-19

    Ken Cassel
Prosit!

*Ler sött*
2008-08-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP