Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
se solen från en blå himmel, en termos på bordet i bersån en underbar dag, att ta till sig


TIDIG MORGON

Det är måndag morgon, vaknar ser ut genom
fönstret, och där möter min blick solen, som
lyser från en blå molnfri himmel

Stannar kvar i sängen en stund, tänker på dig
tänker tillbaka på vår helg, en helg att minnas
länge, när dagarna känns långa och mörka

Stiger upp känner kaffe vill jag ha nu, gör
i ordning mitt kaffe, tar koppen med mig, står
en stund och ser ut på balkongen

Ser hur tomaterna mognar nu, det är många
som är oranga, dom mognar fort nu när det
varit så soligt och varmt, trots att nätterna
är kalla

Går ut i köket, dags för lite frukost, ser ut
över vägen och gården, och där i bersån
står redan en termos, i den finns antagligen
kaffe

Bordet har flyttats ut i solen, nu väntar kaffet
på dom, som kan tänkas komma och dricka av
det

Det är som en saga, det jag ser genom mitt
köksfönster, mina tankar går till min barndom
när jag och mina morföräldrar satt i bersån
i trädgården hos dom


anits 25 augusti 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-25 10:30



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En helt underbar berättelse.
Applåd!
2008-08-25

  Elaine.S VIP
Vilket underbart sätt att vakna upp på
och börja dagen...fin betraktelse:)
2008-08-25

    sajo
Du beskriver allt så vackert som i en Astrid Lindgren bok. Bilden passar bra till din text.
2008-08-25

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet!
2008-08-25

  Michaela Dutius
Mycket vacker och berörande- bilden vi alla bär i våra hjärtan av den svenska sommaren
2008-08-25

  Larz Gustafsson VIP
En extra eloge för den mycket fina bilden.
Så genuint svensk!
2008-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Avundas dig faktiskt.
Frukost i bersån!
2008-08-25

  Ann-christin
Fint skrivet som alltid.
2008-08-25

  Angeldust
ler när jag läser detta, andas lungn ro livskvalite kram Tinny
2008-08-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP