Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vissa kvällar är sängen min fiende


LÄGGDAGS

Klockan är mycket, sitter med en kopp te
framför mig

Trött är jag, borde gå och lägga mig, men
när jag ser på sängen, vill jag inte

Det är då mina rädslor kommer, behöver
inte vara rädd längre, jag säger det till
mig själv flera gånger

Ingen kommer och gör mig illa längre,
jag vet det inom mig, men ändå finns
känslan där

Det händer jag går runt, runt i min lägenhet
ser på sängen, ska jag krypa ner i sängen
eller inte

Önskar jag kunde lära mig, sängen är inte
farlig, men det blir längre och längre mellan
det att rädslan kommer

Just nu i kväll har jag varit på väg att krypa
ner i sängen flera gånger, men det är något
som får mig att backa, det går inte

Så kom tanken, att sätta ord på min rädsla
för sängen, den kan inte göra mig illa, det
som en gång gjorde mig illa, finns inte längre
och kan göra mig så ont, så ont

Så nu är det dags för mig, att krypa ner
sängen, läsa några sidor i min bok, tänka
på min vän som säkert har somnat nu

Innan jag släcker min lampa för natten,
ser jag på min älskades bild och säger
godnatt

anits 25 augusti 2008








Fri vers av anits VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-25 23:05



Bookmark and Share


    sajo
Det är en bra text du skrivit. Jag är rädd för åskan och då skriver jag om den. Du får sitta ner på sängen och sträcka ut armarna och säga jag är inte rädd jag törs lägga mig, precis som Stig-Helmer gör jag är inte rädd jag törs flyga säger han.

Hoppas du sovit gott.
2008-08-26

    eva m h
Sov gott!
2008-08-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP