Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Du halkar i ett stjärnfall


Vad finns kvar att säga
när någon lyckats
sätta ljudet på
hur det känns
att springa
med halvslutna ögon
genom en sovande stad
som aldrig mer
ska vakna

när gatorna lämnar marken
och du rör dig
du flyr dig
genom löven
genom allt det bruna
liksom jorden nu bestämt sig
för att rotera
lite annorlunda

när allting
runt omkring dig anar
att något snart ska explodera
(om en sekund)
(om en sekund)
och ingen längre bryr sig
om svetten
och alla tårarna
som aldrig nånsin
föll

och du når in
i andra andningen
lagom för att känna
marken detonera dig
ljusår, reparera sig

Du halkar i ett stjärnfall
tyst, tyst.





Fri vers av Saga-Sofia
Läst 452 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-23 19:04



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Åh vad vacker. Jag gillar rytmen, musiken, också.
2006-11-09

  Rublev
"sätta ljudet på"
känns bättre med "sätta ljud på"
2005-07-24

  Rublev
En skrämmande och vacker apokalyps...
som utmanar tanke och känsla!
_ _ _ _ _
Funderar: Hur påverkas dikten av rimmet i
"...marken detonera dig
ljusår, reparera sig"?

Det är ju diktens du som exploderar. (Och kanske sprängs även den sovande staden?) Rimmet väcker en lite glättig och banal känsla hos mig. Rytmen störs. Det bli inte så allvarligt med det som byggts upp i de tre första styckena. För reparation pågår. (Har explosionen påverkat hela universum? Eller är den endast en fördröjd del av en tidigare universell katastrof?)

Grunnar också på hur marken kan detonera det flyende duet. Har ju redan lämnat marken...

Förslag: Stryk "ljusår, reparera sig".
Lägg eventuellt in orden allra sist, omarbetade och rimlösa(?)
2005-07-24

  stella
Magi och trolleri, ljudlöst vackert!
2005-07-23

    Suss
oj oj oj!!! såå otroligt fin! "när gatorna lämnar marken"!!! underbart!
2005-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia