Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att få vakna ännu en morgon se hur solen sakta bryter genom molnen


BETRAKTELSER SISTA TORSDAGEN I AUGUSTI

Svårt att somna,vaknar ändå tidigt
ser ut genom fönstret, mina ögon
möter en gråmulen regntung himmel

Undrar varje morgon, vad gör hon
som bor i våningen under, låter
som hon möblerar om varje morgon

Det smäller och dunkar, ingen hänsyn
tar hon till att andra kanske inte vill
gå upp före klockan sex

Går upp gör i ordning kaffe till mig,
har tvättstugan i dag då är det bäst
att vara där i god tid, annars kanske
damen under mig hinner dit före mig
trots att jag har min tid, det har hänt
att hon försökt ta min tid

Sitter och tänker, måste jag städa
innan jag börjar tvätta, så var det
förra gången

Ser ut genom fönstret, ser lite blå
himmel mellan molnen, hoppas att
regnet håller sig borta när jag tvättat
färdigt, vill kunna ta en promenad
nu när luften börjar bli hög och klar

Ute på balkongen blommar det så
vackert, ser på mina pelargoner dom
är många, och dom ska ha plats inomhus
snart, undrar vad jag ska göra av dom

I år köpte jag inga nya pelargoner, alla
är som jag har på balkongen, är sådana
som jag själv tagit sticklingar av, vill så
gärna kunna bevara dom till nästa sommar

Ser hur det klarnar upp mer och mer
dom regntunga molnen försvinner, vita
ljusa moln visar sig istället

Dom blånande bergen reser sig mot skyn
långt där borta, kyrktornet med sin spira
så vackert det är, att få börja dagen i lugn
och stillhet som jag nu känner är en gåva

Tänk att få slippa stressa en tidig morgon,
nu får jag känna lugnet komma till mig,just
nu där sitter spricker molntäcket upp och
molnen försvinner alltmer

Genom fönstret värmer solens strålar mig
och jag kan börja den nya dagen med glädje
och tillförsikt

anits 28 augusti 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-28 07:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Svårt att somna, vaknar änå tidigt". Så väl jag känner igen den beskrivningen...
I övrigt så skulle jag vilja uttrycka att Du beskriver fördelen med att vara en pensionär i Guds hand.
Applåd!
2008-08-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP