Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att få vistas bland växter och djur läker en trasig själ


EN VACKER FREDAG DEN SISTA I AUGUSTI

Det har varit en vacker dag, trots en regnskur
som kom precis när jag kom hem från stan, blev
sittande i bilen en stund, så det värsta fick regna
över

Den fuktiga kvalmiga luften, blev klarare skönare
det gick lättare att andas efter regnet

Har tillbringat en lång stund på balkongen, njutit
av utsikten mot dom blånande bergen, sett hundar
ute på promenad med sina mattar och hussar, glada
vackra hundar

Schäfern som brukar gå med sin husse förbi mitt
fönster och min balkong, den är så underbart vacker
jag kanske tycker det, då jag haft många schäfrar
själv

Jag plockar med mina blommor, tar bort allt som vissnat
ser på pelargonerna, just nu är dom så vackra och
blommar så rikligt, solen som sänder sina strålar på
dom, gör att det riktigt glimmar och den lila färgen på
min engelskapelargon blir så ljuvligt vacker

Tomaterna mognar bra blir röda och fina, plockar
in flera stycken varje dag, jag njuter när jag får
vara tillsammans med mina växter, glömmer både
tid och rum

Går in och hämtar kameran, tar bilder varje dag
ser hur naturen blir mera höstlik hela tiden, tycker
numera om hösten med den klara luften, och dom
vackra färgerna

Det börjar bli kyligt jag går in och stänger dörren,
hoppas att morgondagen blir lika vacker, så kan
jag få njuta ännu en dag av naturen och allt det
vackra som den erbjuder

anits 29 augusti 2oo8




Fri vers av anits VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-29 19:18



Bookmark and Share


    sajo
Som en konstnär du målar upp denna sista fredag i augusti. Ser dina tomater framför mig smakar gott med lite salt på och så dina underbara blommor.

Applåder.
2008-08-30

  Elaine.S VIP
En fin betraktelse inför den höst som kommer...härligt det där med att ta foto varje dag...av den natur som nu förändras igen..
2008-08-29

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet!
2008-08-29

  Larz Gustafsson VIP
Fin bild igen.

Även jag hoppas på en vacker morgondag.
Vill vara ute maximalt mycket.

Varje årstid har sin tjusning.
Vintern har jag mest svårt för.
2008-08-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vacker fredag
sägs ge vacker
söndag... Stämmer
det, skall jag gå ut
i husets trädgård
och lösa korsord!
Vackerts skildrat!
****************
2008-08-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP