Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag låter barnet inom mig väckas till liv och jag tvingas göra snöänglar



Min alldeles för tunna
höstjacka
lyckas inte ens nästan
hålla kroppen varm
där jag ligger
nedsjunken
i det tjocka täcket
av nyfallen snö

Jag låter barnet inom mig
väckas till liv
och jag tvingas göra snöänglar,
i massor,
trots att kroppen
huttrar och skakar

Men det är
något speciellt
med dessa kristaller
som färgar vardagen
i en efterlängtad
vit nyans
och man bara måste röra,
leka,
kasta
och plumsa i
detta naturfenomen
som kylbiter fingrar
då handskarna
fortfarande ligger nedpackade
i källaren
i en låda
märkt vinterkläder

och ja,
nu är det vitt,
nu är det vinter
och
nu blir det snöbollskrig




Fri vers av Naturromantiker
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-29 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naturromantiker
Naturromantiker