Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Detsamma, även på distans


Jag ville ge dig mig
medan jag fortfarande
var ung
en sån där vacker

Men du tog hissen ner
och jag
trapporna upp

Kvar i tamburen
stod några dränkta fotspår
och undrade
åt vilket håll
de borde trampa

Så när jag äntligen
knöt händerna på taket
för att slå dig
med storm

Hade du för länge sedan
byggt bo
i källaren

i ett annat hus
i en annan stad
i ett annat land

Men jag tänker aldrig
gå ner igen

för här uppe
ser jag himlen
ser jag solen
ser jag månen

Allt det som är
detsamma
även på distans.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 438 gånger
Publicerad 2005-07-24 13:09



Bookmark and Share


  Håkan Eklund
i mitt tycke din bästa dikt.
målar upp en uppbrott och du använder
en skönt symbolik i språket.
dikten säger konstaterande mer än sorg. bara ett beskrivande av en delning. mycket bra.
2005-07-24

  madinsane
gillar uttrycket 'dränkta fotspår' väldigt mycket. ger mig en snygg bild i huvudet.

däremot kunde dikten ha slutat vid;
'Hade du för länge sedan
byggt bo
i källaren'

det kändes som en slutkläm. en riktigt bra sådan dessutom.
2005-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia