Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Så kommer du att se


Världen räckte
inte längre till
när klaustrofobin
fick fritt spelrum

så jag skar mig
en lucka i molnen
för att försiktigt
kliva ut

jag hävde två magra armar
över kanten
för att plötsligt
se allting

för vet du,
det bor blå änglar
på den andra sidan

den ene heter bertil
den andra heter karl
och gud har just
torkat dem i stjärten

det är bara att ta fäste
vet du

det är bara att lyfta
från toppen av ett tak

det är bara att ta spjärn
i glöden av din cigarett

och släppa en fjärt
i rymden.





Fri vers av Saga-Sofia
Läst 586 gånger
Publicerad 2005-07-24 13:10



Bookmark and Share


  Thirre
Underbar. Komisk, fyndig och vacker. Älskar den!
2005-07-31

    Andersx
suveränt skrivet om att inte räcka till eller en känsla av maktlöshet.....men ändå lite accepterande av situationen liksom... ;O)
2005-07-29

    Göte Holmlund
Insiktsfull o vackert målande klaustrofobiskt utbrott...änglarna får mig att tänka på karl-bertil jonsson..han snubben på julen
2005-07-25

  Håkan Eklund
fin dikt. lite ororligt i början av märker och dyster. sedan ändrade dikten ton och blev mer en förklaring till vad som väntar. jag får en känsla av bekvämlighet i dysterheten. eller glädje. gillar
2005-07-24

  madinsane
*flinar fånigt*
även här får jag bilder i skallen. kanske inte lika vackra som av föregående alster, men rätt kuliga.
och
'för vet du,
det bor blå änglar
på den andra sidan'
är igen ett sådant där dråpslag. snyggelisnyggt!
2005-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia