Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förundrat vaknar jag levande dag efter dag

Detta rum
en ekande katedral
min själ förbi
i klangen av ett scherzo

Denna dag
ett eko av en verklighet
min själ förblir
en sfäriskt ljudlös tonart

Detta liv
som ekon av en fuga
min själ förlids
i tolvtonsskalans vemod


Så andas fugan sitt tema genom andedräktens vingar
och gräset möter mig fastän det redan dött

mitt liv fullkomnat





Fri vers av korpfjäder
Läst 502 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-08-30 08:44



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En tankeväckande och berörande text. Väl värd en stor applåd!
2008-08-30

    Glittra G
Så vackert ... med sorg under ytan.
2008-08-30

  Lena Krantz VIP
Jag skulle verkligen vilja höra dig spela någon gång...
2008-08-30

  Rolando Furioso
Riktigt känner kyrkorummet och orgeltonernas basljud vibrerande i mina njurar. Mäktigt
2008-08-30

  Il poeta della luna
Jag bara älskar flytet!
Riktigt skön läsning!
Och dina ordval..
- vackert!
Fin, vackert & poetiskt
*applåd*

Månpoeten [läs gärna någon av mina]
2008-08-30

  Hannadraken
ja, nog kan ett fugatema väcka till liv alltid.
2008-08-30

  Rachel Roth
denna text berör mig; likt en som en bachfuga.
Tack!
2008-08-30
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder