Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstdag

Höstsolen värmer i syrerika svala vindar
Hugger nästa års ved i bar överkropp
Staplar den i ett inre lugn
Medans tankarna far på långa resor
För att landa och vila på därför avsedda platser

Höstens tid är här nu
Skördetid
Summerar innevarande år
Summerar samtliga år
Mina år

De samlas härintill
Jag bor strax invid deras knutpunkt
De samlas från fler håll
Gamla reskamrater
Cirkulerar högt
Bestämmer formationer


Ger de sig av
På sin årliga långa resa
När de väl bestämt tidpunkt och riktning
så flyger de
i tysthet

Jag står kvar
Vid huggkubben
Med yxan i handen
Stryker min svett ur pannan

Mitt dagsverke är klart
Går in och lagar mig lite kvällsmat




Fri vers av RogerIvan
Läst 309 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-04 22:20



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
UNDEBART BRA!!!!SUVERÄNT!!!
2008-10-01

    Lindizz
Låter som en skön dag, bra skrivet med målande ord. applåd!
2008-09-05

  Elaine.S VIP
Så underbart du fångar höstens tid av skörd och förberedelse
inför vintern och framtiden..

"Staplar den i ett inre lugn" veden, ett hårt
arbete som kan ge lugn när den staplas , ge
utrymme för tankarna, att hitta rätt plats
" att landa och vila på"
Låta åren som gått få ligga till grund för år
som ska komma, ha de nära sig..
"Jag bor strax invid deras knutpunkt", så fint
du skriver om detta , vikten av att leva nära
det som varit men ändå låta det ligga i bakgrunden
när man går vidare som livet gör och plötsligt
är det dags för "kvällsmat" i vardagens liv....

Mycket bra!!
2008-09-05

  Ilona _L
Låter som en riktigt skön dag!
När ett härligt dagsverke är klart lägger sig välbefinnandet!
Fint!
2008-09-04

  Hildegun Relefors
Skönt skrivet om skön dag!
2008-09-04
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan