Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så skönt att själv få bestämma över min morgon min dag


MIN MORGON

Att få vakna, se ut genom fönstret
får somna om, om jag vill

Ingen som bråkar, min tid är min
det är jag som bestämmer

Jag går upp dricker kaffe eller te
om jag vill

Behöver inte ha bråttom längre
inga kor som ropar, kommer du
snart vi behöver mjölkas

Min frukost äter jag när jag vill,
jag kan läsa tidningen i lugn och
ro,ingen som skriker och vill läsa
den före mig

Jag behöver inte ha bråttom med
att duscha, och klä på mig

Min morgon är min, ingen kan ta
min morgon ifrån mig längre

En stund i stillhet på balkongen,
ta in den nya dagen, lyssna till
alla ljud, det har blivit för mig så
viktigt, mycket viktigt

Morgonens och naturens egna ljud,
så fantastiskt och underbart, att få
ta in dom i min själ i mitt hjärta

Efter en stund ha fått tagit del av
det Han skapat och givit oss, kan
min nya dag börja

Om det är tidig morgon, förmiddag
eller lunch tid, gör mig inget det är
jag som bestämmer, när min morgon
min dag börjar

anits 6 september 2008









Fri vers av anits VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-09-06 13:23



Bookmark and Share


    sajo
Blir att tänka på jag ger dig min morgon...jag ger dig min dag då du dessa morgonens ord skriver så vackert. Applåder och bokmärke.
2008-09-07

  Michaela Dutius
Frihet skulle din dikt kunna heta...det är en underbar beskrivning av den känslan.
2008-09-07

  aol
vacker poesi så berörande
2008-09-07

  Larz Gustafsson VIP
Avndas dig.
2008-09-07

    Madeleine Ågren (Maduska)
Mmm ... härlig. Det är du som bestämmer, över din morgon. Just det!
2008-09-06

  Maria T
Så vackert du beskriver din morgon.
Njut, bara njut
2008-09-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP