Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Ofärdig igen


Följ med mig
och gör ett val nu

Återvänd dit
där du faktiskt kan ta ställning

Till tiden
när du bad till fader vår om kvällarna
och gud fortfarande var gud
och inte en i mängden
av alla varumärkeskoncept
du borde köpa

Till tiden
när du skrev sanning med nypon i asfalten
och veckans höjdpunkt
var en pizza, en fredagkväll
när en förebild var en förebild
och inte en förljugen vuxen
med ett gott öga till dig

Till tiden
när radhus var dockskåp att möblera
när trygghetsskeppet
var en dubbelsäng
när kärnfamiljer var mammapappabarn
och inte fotbollslag av relationer

Till tiden
när ordning var en klädkammare att gå in i
när ett kakel klätt i solrosor
var höjden av individualism
när tårar var tvåvägskommunikation
för ilska eller hunger
och inte något du gör i ensamhet

Till tiden
när kärleken fortfarande var hägring
och inte \"jag är bränd av mina ex, som du vet\"
när flörtkulor var flörtkulor
och inte ett resultat
av innovativa automationslösningar

Till tiden
när en hand innanför dina byxor
fortfarande var en upptäckt
och ingen nödlösning för oförlöst sexualitet
när sommaren var varm, oändlig
och inte fyra veckor
för att förverkliga just dig

Till tiden
när du ställde frågor för att du verkligen ville veta
och inte för att de är motorn
i ett inlärt trevlighetsspel
när törsten fick dig att skrika
efter vin och vatten
och inte: \"det här måste vara en släng av diabetes!\"

Till tiden
innan du visste att du
kan vara rätt svår att hantera
när julen fortfarande var jul
och inte årets taskigaste budgetmånad
när kunskap ännu handlade om rekognosering
och inte ett mått på vem du aldrig blev av

Om du tyckte att livet en gång var enkelt
vad ska det då inte ha varit
dessförinnan?

Kan du blunda för ditt stycke levnadshistoria
för att återvända till lugnet
innan sekunder var hårdvaluta
och samvetets vägskäl
att gå vidare?

Vad är enklast?

När lever du?

Och vad gör du härnäst?




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 439 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-26 12:05



Bookmark and Share


    Noyle
Gillar verkligen. Jättebra skrivet!
2007-08-04

    Andersx
lev här och nu..... bra och tänkvärd dikt.
2005-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia