Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets domar

Barndomen detta lyckliga tillstånd
så oskuldsfullt.
Ungdomens oförståndets tidsålder
full fart framåt.
Man tror sig veta allt
och då vet man det.
Sedan kommer något som kallas
för vad då?
Medelåldern den tid då
allt sker.
Man måste visa för alla
att jag är bäst.

Åren går och tiden lider
man är plötsligt 55+
Sedan går det undan
att vara 60 kommer fort.
Plötsligt är man i ålderdomen
65 år och blir man sjuk.
gäller inte längre
en vanlig vårdavdelning!
Nu är det geriatriska!

Ser jag tillbaka på mitt liv
hoppas bara jag minns.
Ser jag något underligt
med de olika åldrarna!
Barndomen, ungdomen,
och ålderdomen,
alla slutar med domen,
alla utom medelåldern!
Vad det kan betyda
är utanför diktens form.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-07 00:13



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Medelålder
ligger i en folder
Du har ett ben i
ungdom&ålderdom
men om Du kan man
i Ditt hjärta kan Du vara
evigt ung, så som det sjung
och Du blir, Din, som andras kung!
2008-09-07

    deb8
Tänkvärt och bra frågeställning, som fick även mig att undra...just medelåldern varkar ju som en dom i sig, fast då kankse man reflekterar både fram och tillbaks för första gången? I ålderdomen är det ju bara bakåt...livets egen tragedi, och döden nalkas..
2008-09-07
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP