Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemtjänstens besök

Så kom morgonen
väcktes av solen genom sovrumsfönstret.
Kanske var tanken att slippa
få vakna upp,
eller vakna någon annanstans.
Hör en nyckeln i dörren
hemtjänsten första besök.
Satte på kaffet och frågade om det var
någonting mer?
Innan svaret kom var hemtjänsten
på väg till någon annan.

Satte på radions P1!
Nyheter och väder,
ett konsumentprogram.
Men vad rör det mig
kan inte gå ut,
kan inte handla.
Kan inget göra mot kriget
i fjärran land,
kan ju bara gå med rullatorn
Vad kan jag mot vädrets makter
sol och regn
har ingen betydelse
över en höj och sänkbar sjukhussäng.

Ingenting annat än tråkigheter
men den egna smärtan räcker till.
för mig.
Och vad kladdigt det är i sängen
urinpåsen har läckt,
och bajset
såg dom inte det.
Nästa besök av hemtjänsten
om fyra timmar.
Om dom håller tiden!

Vad är det för mening
med ett liv som detta?




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-07 01:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP