Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När fredagen känns som ett svalj

 

Automatsystem W, expedtionsplats AA och en SRS-lådtyp. Torsdag var onsdagsångest och sömn vid 19. Uppdrag granskning granskade självmordsidor på Internet. Jag har bananflugor, åt chips. Idag är det fredag, instämpling vid 10, utstämpling vid 15 och första ölen 5 minuter efter. Siar en ensam helg. Jag byggde en koja i måndags. Tanken var fin. Vi åt bullar. Någonstans river det en kratta i höstlöven. Jag sover borta sju dagar i veckan. Kanske skall vi knarka, åka till Grekland eller bränna en månadslön på skräp. Det var längesedan jag gjorde något annat. Idag är det fredag, instämpling vid 10, utstämpling vid 15 och första ölen 5 minuter efter. Kollegan undrar varför jag inte svarar. Jag skrattar.




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1262 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2008-09-12 10:41



Bookmark and Share


  Anguis
Excellent skrivet, excellent. Påminner mig om motsatsen.
2008-09-28

  Anders Nordlander VIP
Är detta poesi?
2008-09-15

  Liljekonvalj
Roligt och lite provocerande :)
2008-09-13

    ej medlem längre
Min hjälte!
2008-09-13

  Maria Zena Viklund
jag ser texten i svart vit 70talets fula med groteska höghus och orangebruna tapeter, och alla mår precis så dåligt som man bara kan göra i sådan omgivning, snyggt ordat!
2008-09-12

  Malin Magnusson
bränna en månadslös på skräp....en underbar flykt! Vill göra det varje gång den 14:e dyker upp...det är då jag får min lön...

ölen är du värd efter en veckas slit skall du veta och skratta du på, ta en öl och skratta lite till.

livet är för viktigt för att ta seriöst
2008-09-12

  Bodil Sandberg
Helt underbart snyggt Daniel..du fångar och håller
språket superbt..applåder!!!
2008-09-12

  Johan Pollnow
mycket tight och effektfullt.
2008-09-12

  Betraktaren
Bra,bra,bra.
Format, innehåll och tempo känns fräscht.

Du får gärna skriva mer sånt här.
2008-09-12

  Jaqualx
Svidande snyftning. Pressat som fan och stannar kvar.
Du jag gillar den skarpt!
2008-09-12

  Tina-sol
Gillar att allt är sammanpressat i ett stycke. Det förstärker känslan av texten tycker jag. Gillar balansgången (som jag upplever) mellan viss ironi och kalla konstanteranden.
2008-09-12

  Anna H
:) Intressant text. Till viss del känner jag igen det där... En ensam helg ser jag också framför mig, som den ser ut nu i alla fall. Sömn vid 19 händer också emellanåt. Men jag har nog inte tänkt börja knarka... :) Fast varför inte...? Någon gång ska man väl göra något urflippat.
2008-09-12

  Gassakgåjkes
melankolimening
men texten är dynamisk så den sprängs
kombinationen ytterst träffbar
jag är märkligt betagen
2008-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP