Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade stjärnor

Hon rusar genom skogens djupa hemlighet
hon är förblindad av kärlek
och jagas av fantombilder
i nattens mörka gåtfullhet

Hon fastnar i snåren och skär sin hud
blödande sår i skymningen
pryder hennes begråtna skrud
Hon ramlar och faller mot beregnad mark
hon trasslar in sitt långa hår
i spindelväv och bark

Älskade stjärnor som glimrar och tindrar
är för henne flämtande ljus i natten
som tröstar och lindrar
desprationen i hennes gråtande hjärta
där hon förvaltar och stänger in
livets ofrånkomligt pulserande smärta

Hon ligger bland gröna lingonris och sten
och ser med öppna ögon upp
mot himlens stjärnbeströdda sken
Mjuka ögonfransar blinkar trött
mot den rodnande kinden
hon kurar ihop sig om sin längtan
medan jorden smeker henne
i den svalnande vinden








Fri vers av SeXara
Läst 203 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-12 17:53



Bookmark and Share


  Don Jorgé
Massor med längtan och kärlek. Lite vemodigt också. Mycket fint.
2008-09-16

    ej medlem längre
Vemodig och väldigt fint flytande text som bara förstärks av de klingande rimmen. Man kan nästa känna det gråtande hjärtat och du lyckas t.o.m. bra med att rimma "hjärta" med "smärta". Känslan jag får när jag läser är i alla fall lite trolsk och samtidigt smärtsam. Kort sagt mycket bra uttryckt och jag skulle gärna se en fortsättning!
2008-09-12

  Elin F
fint:)
2008-09-12
  > Nästa text
< Föregående

SeXara
SeXara