Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HjälpBanken

Större delen utav mitt liv
har jag varit en god kund hos hjälpbanken
En insättningskund
Pluskund
Jag har hjälp och burit
Till vänner och vänners vänner

Överallt har jag fyllt på mitt hjälpkonto
Så jag var övertygad om att om och när
jag behövde hjälp, så skulle jag få det

Så kom en höstdag med en händelse
som gjorde att jag behövde hjälp
-Ingen fara, tänkte jag
Mina hjälpkonton är ju välfyllda

Så visade det sig att,
Alla utom jag visste att:

Hjälpbanken tömmer sina konton kl 24 varje söndag




Fri vers av RogerIvan
Läst 346 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-09-16 12:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet och nog är det så ibland, där ser man var de riktiga vännerna finns...
2008-10-17

  Hildegun Relefors
Bra, tag min hand!
2008-10-11

  Regn & Grus
Tja.. kan bara säga att jag känner igen mig..

Ett gott skratt gav du mig här..
lika oväntat som härligt..
2008-10-03

  Carola Zettergren
Jepp...banker är inte så mycket att lita på alla gånger!Bra skrivet!
2008-10-01

    Bodil Sandberg
I nöden finns vännen - tror man allafall
men om svek man vederfaras
blir dagen så bister och kall
i den sanning som uppenbaras

en smärtfylld dikt det här..onekligen tänkvärda ord
2008-09-25

  MammaMia
Du är så hjärtlöst ironiskt...... Med det menar jag att du skriver skitbra. Du beskriver sanningar såsom jag oxå gör fast på ett helt annat sätt...... Vi har olika språk men ibland samma innehåll!!! BRA
2008-09-18

  Ilona _L
Vill tillägga att det är en väldigt bra liknelse!! ;-)
2008-09-16

  Ilona _L
Vad sorgligt, men man ska aldrig kalkylera med att få något tillbaka.
Om det är därför man ger så ... tuff luck!
2008-09-16
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan